Opties

Sedum en een Sedumdak

Dakbegroening met Sedum

Een Sedumdak is goed voor de natuur én voor u. Niet gek dus dat u steeds meer groene daken ziet verschijnen. Het zorgt voor de opslag van regenwater, een schonere lucht en meer biodiversiteit.

Ook verlengt het de levensduur van uw dak en zorgt het voor vermindering van de omgevingstemperatuur en het omgevingsgeluid. En groen betekent gelukkig niet gelijk meer onderhoud. Een Sedumdak is namelijk onderhoudsarm.

De voordelen van sedumplanten

Er zijn eigenlijk meerdere voordelen als u ervoor kiest om uw dak groen te maken. Eén van de voordelen is dat het veel beter isoleert. Als u een slecht geïsoleerd dak hebt kunnen sedummatten kopen weleens de oplossing zijn. Ze zorgen voor een uitstekend waterbeheer, isolatie en geluidsisolatie. Een bijkomend voordeel is dat uw dak ook nog eens langer meegaat. De planten zorgen eigenlijk voor een beschermend laagje.

Image

Zonnepanelen op Uitbouw

De nieuwste generatie zonnepanelen heeft een erg hoog rendement waardoor het nu ook loont om ze te plaatsen op beperkte oppervlakken zoals een aanbouw of overkapping. Een aanbouw staat bovendien ook vaak naar de zon gericht waardoor de installatie optimaal kan renderen.

2 Voordelen met Zonnepanelen

Slimme investering
Uit vele berekeningen van verschillende consumenten organisaties, en zelfs de overheid blijkt dat er vrijwel geen betere investering bestaat. Zonnepanelen overtreffen het meest rendabele spaarboekje, tot drie maal meer winst bij dezelfde inleg.

Levensduur
Zonnepanelen hebben een lange levensduur. De huidige technologie zonnepanelen hebben een levensduur van minstens 25 jaar met een goed rendement, een maximaal verlies van 0,5% per jaar.

Image

Vloerverwarming

Op enkele jaren tijd is vloerverwarming een volwaardig alternatief geworden voor verwarming met radiatoren. Niet onterecht want vloerverwarming is niet alleen aangenamer maar ook energiezuinig en ruimtebesparend.

Voordelen Vloerverwarming

Vloerverwarming verbruikt zo’n 20% minder energie dan radiatoren omdat de cv-ketel geen hoge temperaturen moet leveren. Het rendement van vloerverwarming is dus zeer gunstig.

Dankzij de gelijkmatige warmteverdeling die vertrekt vanaf de grond bereikt men sneller een comfortgevoel. Hierdoor kan je de thermostaat 2°C lager zetten om hetzelfde comfort te krijgen als radiatorverwarming.

Image

@2024 Aanbouw Expert. Alle rechten voorbehouden