Prijzen

PRIJS INFO AANBOUW-EXPERT.BE

Gemiddelde kosten aanbouw aan het huis

Toe aan een ruimer huis, maar geen behoefte aan een verhuizing? In dat geval is een aanbouw of uitbouw wellicht een goede oplossing. Ben je benieuwd wat het kost om zo’n aanbouw door een specialist te laten uitvoeren?

De kosten van een aanbouw

Meer ruimte in of om het huis is heerlijk en dat creëer je met aan- of uitbouw. Het verschil tussen deze twee? Aanbouw betekent: Een extra ruimte aan het huis; Uitbouw betekent: Je maakt eens reeds bestaande ruimte groter.

Het bouwen of uitbreiden van zo’n (extra) ruimte kost al snel veel tijd. Bovendien vraagt het om een flinke berg kennis. We raden je daarom aan om het bouwen van deze extra ruimte vooral over te laten aan een specialist.

Image

Gemiddelde kosten voor aanbouw of uitbouw

De kosten van een aan- of uitbouw zijn van veel verschillende factoren afhankelijk. Maar gemiddeld genomen, kun je rekening houden met een kostenplaatje van tussen de € 17.500 en € 27.500.

Kostenindicatie voor aanbouw of uitbouw
  • Standaard € 17.500 - € 20.000
  • Klassiek € 18.500 - € 22.500
  • Modern € 18.500 - € 22.500

Dit zijn gemiddelde prijzen die onze vakmannen rekenen voor de aanbouw of uitbouw van 5m breed en 3m diep. Deze prijzen zijn een indicatie en kunnen dus afwijken van de prijzen in de offerte van de vakman.

Hoe bepaal je de kosten voor de aanbouw of uitbouw van je huis?

Zoals gezegd komen bij de prijsbepaling van een aan- of uitbouw meerdere dingen kijken. Onze een aanbouw kan in diverse stijlen worden gefabriceerd. Wil je extra ramen en deuren, ga je liefst voor stalen kozijnen of een schuifpui? Dan hangt ook hier een prijskaartje aan. En tot slot speelt het formaat van de aan- of uitbouw die je voor ogen hebt natuurlijk ook rol in de prijs.

Een aanbouw op basis van semi-prefab.

Wij laten de basisconstructie van de aanbouw maken in de fabriek, in een stijl volgens wens van de klant. Wanneer de onderdelen van je aanbouw in de fabriek klaar zijn, worden deze naar je huis gebracht. Doordat de basisconstructie van je aanbouw op een gestandaardiseerde manier geproduceerd is, worden de kosten gedrukt. Daarnaast kan deze semi-prefab aanbouw snel geplaatst worden. Dat scheelt dus ook nog eens in de arbeidsuren.

Materiaal

Door de combinatie van een semi-prefab basisconstructie afgewerkt met standaard beplating, zorgt er ook weer voor dat de prijs relatief laag gehouden kan worden.

Grootte

Wil je een grotere uitbouw dan de standaard maat? Dan dien je ook met extra kosten rekening te houden. Per halve meter extra, in de breedte, moet je rekening houden met zo’n € 1.000 extra kosten. Wil je een halve meter meer in de diepte aan- of uitbouwen? Houd dan rekening met zo’n € 1.500 extra kosten.

Extra’s

Een extra kozijn, een schuifpui of een stel openslaande deuren; het zijn stuk voor stuk prachtige opties, maar ze brengen wel kosten met zich mee. Wil je een aan-/uitbouw met echt alles erop en eraan, helemaal op maat, houd dan rekening met een offerte van ongeveer € 50.000.

Technische gegevens en mogelijkheden:

  • Isolatie waarden R is gemiddeld 7-10 m2.K/Watt, waardoor er nauwelijks verwarming nodig is.
  • Vloerverwarming is goed voor warme voeten en zorgt voor passieve koeling in de zomer.
  • Openslaande terrasdeuren, in PVC in kleur zijn in veel afmetingen leverbaar.
  • Voor een gezond binnenklimaat is er een Air Fresh unit voorzien die de lucht zuiver houdt en deze is tevens voorzien van een WTW (Warmte Terug Winning) systeem.
  • Ook kunnen er eventueel zonnepanelen, b.v. Oost-West georiënteerd, geplaatst worden.
Image

@2024 Aanbouw Expert. Alle rechten voorbehouden